Inpakken, uitpakken en herpakken

Op vrijdag 3 mei maakte het team met een busje de verplaatsing naar Talkeetna, of beter het laatste stukje beschaving alvorens ze de wildernis intrekken. Ze verblijven daar in the Eye of Denali met uitzicht op de berg en treffen de laatste voorbereidingen die nodig zijn om aan de beklimming te starten.

Schermafbeelding 2019-05-04 om 14.48.59Echt uitrusten was er niet bij gisteren. Er was een afspraak bij de Rangers. Je moet hier immers een 2 uur durende cursus volgen over de regels die ze moeten respecteren alvorens het park in te gaan. Ze kregen hier ook nog wat extra advies voor een veilig verloop van de expeditie en ook het laatste papierwerk is hier afgehandeld.

Ze gingen ook hun bagage al afleveren bij SAS (Sheldon Air Service) die hun zondag met een klein propellervliegtuigje tot op de gletsjer zal brengen. Daar kochten ze ook “white gas” voor hun kooktoestellen en “wands”. Die stokken met vlaggetjes markeren straks hun materiaal en voedingspakketten die ze stelselmatig naar boven brengen als ze vorderen op de berg. Bij AMS halen ze de sneeuwraketten en sneeuwzagen op die ter plaatse gehuurd zijn om op het gewicht te kunnen besparen tijdens de vluchten.

Het plan is om vandaag, zondag te kunnen invliegen naar de Kahiltna gletsjer (kamp 1). Als dat voor de middag lukt, plannen ze meteen door te gaan naar Ski Hill (kamp 2), in het andere geval overnachten ze op de gletsjer in kamp 1. Met het echte begin van de expeditie betekend dit meteen ook het einde van zekerheden op gebied van communicatie en planning, vanaf nu bepaald Denali (vrij vertaald: de hoge) mee de agenda.

6 gedachten over “Inpakken, uitpakken en herpakken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s