Klimmers keren onverwacht terug

Het aanhoudende slechte weer had de kansen om de top nog te bereiken wel héél klein gemaakt. Ondanks dat het ganse team dit besefte was het plan opgevat om zo hoog mogelijk te geraken. Toen de teamleden het spijtige nieuws ontvingen over een sterfgeval in België, van iemand van de familie van twee van onze teamleden, is er samen beslist af te dalen naar het basiskamp op de KAHILTNA gletsjer. Daar wachten ze nu op een vlucht terug naar Talkeetna en zal ook snel de verplaatsing terug gemaakt worden naar Anchorage. Intussen worden regelingen getroffen om de twee zo snel mogelijk met een vervroegde vlucht van Alaska weer naar België te brengen. Het is onzeker of de rest in Alaska blijft en met de geplande vlucht van 27 mei terug komt, of ze kunnen omboeken om ook eerder terug te keren.

In de eerste plaats heeft de berg beslist dat op de top staan er niet bij mocht zijn deze expeditie. Het weer is en blijft bij elke beklimming een onvoorspelbare factor. Opperste mentale gezondheid en concentratie is zeer belangrijk om een expeditie veilig te houden. Hoewel dit niet de geplande afloop is toont deze beslissing de ervaring en teamgeest van onze klimmers en blijven wij trots op hun onderneming. 

3 gedachten over “Klimmers keren onverwacht terug

 1. Zo spijtig dat het zo moest lopen.
  Allereerst mijn oprechte deelneming voor de betrokken teamleden.
  Toch ook effe melden: chapeau mannen en vrouw om ondanks het slechte weer toch door te zetten. Zo veel respect voor jullie 👏

  Like

 2. Innige deelneming aan de getroffen teamleden!Veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen!Nog een veilige terugreis gewenst!!!

  Like

 3. Heel veel respect voor wat jullie presteerde , de weergoden wilde niet meewerken maar juist daarom een Prachtprestatie.
  Heel veel sterkte aan het getroffen Teamlid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s